Online data og fysiske utsalgssteder

Med den stadig økende bruken av digitale medier er markedsførere i økende grad fokusert på online markedsføring, men klarer de å koble innsats til oppnådde resultater når virksomheten har et fysisk utsalgssted?

1000-vis av Facebook og Instagram-følgere, et fantastisk nyhetsbrev, men usikker på hvor mye innsatsen egentlig generer av trafikk eller salg i butikken? Høres dette kjent ut?

  Virksomheter med fysiske lokasjoner, som butikker og restauranter, har ofte et problem med digital markedsføring.  De er sultne på å ta i bruk ny teknologi og synes det er spennende å få sporbar data fra digital markedsføring.  Men, når man skal knytte disse dataene til faktiske resultater og kundeatferd, klarer de ikke det.  Det beste man får til er mer eller mindre kvalifisert gjetning om hvilken betydning den digitale annonseringen har på omsetningen.

   Utfordringen for fysiske utsalgssteder

   Det er vanlig at virksomheter med fysiske utsalgssteder overvåker hvor mange som klikket på en annonse, følger Instagram-profilen deres etc. Men dette er ikke gode indikatorer på om digitalt markedsføring driver kunder til butikken eller restauranten, og tall man bør være forsiktig med å tillegge for stor verdi.

    Mange av verktøyene som brukes for å markedsføre salgsstedene på Internett ble bygget spesielt for e-handelsbedrifter.  Disse bedriftene har fordelen av å kunne måle besøk og konvertering på nettet. Slik kan de nøyaktig måle hvilke strategier og annonser som har mest effekt, og ta faktabaserte beslutninger deretter. 

     Dessverre finnes det ikke en tilsvarende out-of-the-box  løsning som kan spore hvordan ulike former for digital markedsføring påvirker salget i den virkelige verden, så en restaurant med tilstedeværelse på Web, Facebook, Instagram osv. har få måter de kan finne ut hvordan ulike digitale aktiviteter påvirker omsetningen. Kanskje skyldes en endring rett og slett nye anmeldelser på TripAdvisor, hvem vet?

      Se også : Zalando introduserer «Connected Retail».

       Digital teknologi på utsalgssteder

       For å få god innsikt behøves at stedsbaserte data kombineres med online data for å få en fullstendig profil for kunden.  Da kan man se for seg å spore detaljer som hvor ofte en person besøker virksomheten, effekten av digital annonsering og hvor mye kunden handler i løpet av en gitt periode. Da kan virksomheten ta informerte beslutninger basert på ekte data, ikke tilnærminger.

        Mange utsalgssteder har vært trege med å ta i bruk ny digital teknologi i butikken. Dessverre er det fortsatt altfor vanlig at data fra butikkenes POS system og digitale data behandles i ulike «siloer».  

         Se også : Neste generasjon forsyningskjede.

          Men sløsingen kommer neppe til å vare.  For ikke bare vil de som er uvillig til å tilpasse seg aldri vite hva de får igjen for markedsføringen. De går også glipp av salg og kundeinnsikt man kan oppnå ved å synkronisere online og offline data.

           Her er tre forslag til strategier som kan brukes for å redusere gapet mellom online og offline:

            Kombiner online og offline aktiviteter

            En av de største trendene innen detaljhandel idag er klikk-og-hent.  Denne enkle teknikken er et svar på forbrukerens ønske om rask respons.  Dette oppfordrer kunder til å besøke fysiske utsalgssteder, noe som øker sjansene for impulskjøp.

             Se også : BOPIS blir viktig i en omnikanal strategi.

              Bedre personalisering med datainnsikt

              I en overfylt og konkurransepreget online-verden blir det vanskeligere og vanskeligere å nå frem, spesielt for nye aktører.  Selskapene som investerer ressurser i dataanalyse vil ha en stor fordel i form av å kunne tilby en mer personlig, skreddersydd tjeneste som tilpasser seg etterspørselen fra publikum. En amerikansk undersøkelse fra 2018 fant at 80% av forbrukerne sannsynligvis vil valgt å kjøpe fra det selskapet som tilbyr personaliserte opplevelser, så det er åpenbart at personalisering betyr mye.

               Målet er å bygge en relasjon med kunden, fortelle at man lytter til dem og bevise at selskapet er best til å løse akkurat deres behov.  Å tilby riktig produkt til rett tid skaper en enestående opplevelse, og økt lojalitet til virksomheten.

                Tenk «Mobil Først»

                Mobil er raskt i ferd med å bli den dominerende enheten, og tiden vi bruker på mobiltelefonen erstatter deler av tiden vi tidligere brukte på andre medier som trykte aviser, TV osv, i tillegg til at vi bruker mindre tid på stasjonære maskiner. Vi sjekker nyhetene, sporten og været på telefonen, sender og mottar meldinger, ser på TV og videoer og lytter til musikk. Telefonene har unik funksjonalitet, som GPS og kamera som ikke bare tar bilder, men også skanner strekkoder.  Vi leter frem veibeskrivelse eller kart på telefonen. Det samme gjelder informasjon om produkter.

                 Kilde: medallia.com

                 Når det gjelder nettsider på mobil betyr hastighet og brukeropplevelse mye. Jo raskere og mer optimalisert nettsiden er, desto bedre. Når brukerne flytter til mobil blir det viktig for nettsteder å tenke «mobil først» og prioritere å bygge en fantastisk mobilopplevelse. Det er åpenbart at mobilbrukere blir irriterte når et nettsted tar en «evighet» å laste. En Google analyse fra 2918 fant ut at hvis tiden det tar å laste en side går fra ett sekund til 10 sekunder, øker sannsynligheten for at en mobilbrukeren forlater nettstedet med 123%. Analysen viser også at detaljhandel, reiser og helsetjenester hadde størst rom for forbedring.

                  Legg igjen en kommentar

                  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *