Trender innen mobilteknologi i 2019

Hva er de nyeste trendene innen mobil teknologi? Her er tre trender du bør følge med på i 2019.

Mobile enheter har blitt større, smartere og raskere, og organisasjoner har fortsatt å integrere mobilteknologi i virksomheten.

  AI gjør smarttelefoner enda smartere

  AI og virtuelle assistenter er ikke en ny mobilteknologi trend i 2019, men det blir vanligere å integrere AI-teknologier i chatbots, virtuelle assistenter og operativsystemer. Huawei har allerede introdusert AI i sine telefoner, og Huawei Connect konferansen i oktober 2018 fokuserte nettopp på utfordringer, innovasjon og muligheter med  AI.

   Utviklingen vil ha stor betydning for organisasjoner. AI vil trolig forbedre sikkerheten for mobile enheter, for eksempel ved å forstå om en bruker er den virkelige eieren av enheten. Men AI-forbedret sikkerhet vil gå utover metoder som biometrisk autentisering. Det kan komme i form av applikasjoner på enheten, eller det kan supplere enterprise mobility management (EMM) suiter.

    Utvidet mobil sikkerhet

    Markedet for mobil sikkerhet vil trolig endres i det kommende året, og fokus bli flyttet fra mobilenhetsadministrasjon (MDM) og administrering av virksomhetsmobilitet (EMM) til samlet administrering av endepunkter (UEM). 

     UEM (Unified Endpoint Management) omfatter en rekke ulike typer av enheter, inkludert desktops, wearables og IoT-enheter. Mange UEM-verktøy inkluderer funksjonene til EMM og MDM, og integrerer også andre aspekter av IT-styring, inkludert identitets- og tilgangskontroll. Dette er en trend som har vært i noen år, og i juli 2018 kom Gartner med sin første Magic Quadrant for UEM. Vi kan forvente at leverandører vil utvikle og refokuserer sine eksisterende produkter for å tilpasse seg denne mobilteknologitrenden i 2019. 

      IT organisasjoner må forstå konsekvensene av produktoppdateringene og vurdere å migrere lokale løsninger til skyen. Hvis det er aktuelt bør IT også forberede seg på å integrere IoT-enheter i en UEM-strategi.

       Mobil utvikling for fremtiden

       Utviklere må også tilpasse seg mobilteknologitrender i 2019. Rammeverk som NativeScript og React Native gjør det mulig for utviklere å ha en felles kodebase for både Apple iOS og Google Android.

        se også : Hvorfor nettbutikker ikke bør ignorere PWA.

        PWA (Progressive Web Apps) er en teknologi det snakkes mye om på nettet. Denne teknologien, som blander de beste funksjonene fra webapps og mobile apps, blir stadig mer populær blant mobilutviklere. Ifølge Michael Facemire, vice president ved Forrester Research, vil PWA sannsynligvis bli den nye standarden for mobilapputvikling.

         Brukere vil se liten forskjell i grensesnittet til en mobil app og en PWA. PWAs er også relativt enkle å utvikle.

         Legg igjen en kommentar

         Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *